Prima pagină > Comertul cu iluzii, Religie > Duplicitatea religioşilor

Duplicitatea religioşilor

Pentru a-şi ţine oile în turmă şi totodată pentru a-şi petici dogma care oricum e plină de contradicţii interne cultele religioase se dedau la cele mai josnice fapte. Astăzi voi vorbi despre redenumirea termenilor ca una din aceste tactici.

Să luam spre exemplu termenul magie. În DEX este definit după cum urmează:

MAGÍE, magii, s. f. 1. Totalitatea procedeelor, formulelor, gesturilor etc. prin care ar putea fi invocate anumite forțe supranaturale spre a produce miracole; practica acestor procedee, formule etc. 2. Fig. Putere irezistibilă de atracție, de fascinare; farmec, încântare. – Din fr. magie.

Cât de josnic trebuie să fii să-ţi bagi admiratorii, care oricum işi au limitele lor, într-o astfel de ceaţă, răstalmăcind o definiţie atat de clară precum cea din DEX? Hai sa vedem cum definea moş Cleopa termenul:

Prin cuvântul vrăjitorie întelegem invocarea puterii demonice în ajutorul oamenilor, în locul lui Dumnezeu, cu scopul împlinirii anumitor dorinti omenesti. Vrajitoria s-a practicat, atât la poporul evreu in timpul Legii Vechiului Testament, cât si la crestinii din Legea Darului, până in vremea noastra. în Legea Veche a cerut ajutorul diavolului, apelând la vrajitoare, regele Saul, pentru care a fost aspru pedepsit de Dumnezeu. Vrăjitori au fost atât Valaam, cât si cei trei magi care practicau astrologia.

Moş Cleopa, află că de vrăjitorie s-a ocupat şi se ocupă întrega voastră tagmă preoţească la un loc cu turmele de oi care se uită în gurile voastre şi-şi ţin creierul într-un lung concediu în loc să-l utilizeze.

PS. Nu săriţi pe mine, ştiu că Cleopa e mort, dar ce, daca ei fac vrajitorie, n-am şi eu voie să vorbesc puţin cu morţii? 😉

Reclame
Categorii:Comertul cu iluzii, Religie Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: