Prima pagină > Comertul cu iluzii, Religie > Isteria 2012 – MISAnii

Isteria 2012 – MISAnii

Ştim cu toţii aberaţiile pe care le debitează cei ce cred în profeţii inventate. Deranjant pentru o persoană raţională este spaţiul imens pe care-l primesc în presă. Deranjant dar de înţeles pentru o instituţie care nu are alt standard decât cashflow-ul. Mult mai deranjant, însă, este când cineva urmăreşte să subjuge grupuri de oameni arătându-le astfel de sperietori.

Recent, pe blogul său, Mihai Stoian, numărul doi în MISA, lansează două idei extrem de perfide:

 1. Masoneria urmăreşte să sperie populaţia cu poveştile 2012;
 2. Noi, MISA, cu aceleaşi poveşti dorim să informăm şi totodată să oferim o cale de salvare.

Pentru orice persoană cu o minimă cultură în domeniul sectelor, manipularea este evidentă. Mesajul lui Stoian pentru outsideri este: „veniţi la noi în sectă, avem soluţii”, iar pentru membri este: „ţineţi aproape, strângeţi rândurile”. Manipulare ieftină pentru cei avizaţi însă foarte eficientă pentru „pelicani”.

Pretinsa soluţie oferită de MISA la această falsă problemă este un ritual în mai multe etape ce cuprindre o serie de invocaţii pompoase catre prietenul invizibil, şi vizualizări de fântâni arteziene de energii divine. Aveţi mai jos un una dintre invocaţii:

Invocaţie pentru prietenul invizibil

Eu cred că această invocaţie are şanse de reuşită nule într-o atât de importantă întreprindere. Motivul pentru care cred asta este numărul foarte mic, doar trei, de „AMIN!” din final. Pentru reşită sigură, recomand un număr de cel puţin 1000 de „AMIN!”, un font mai mare şi fiecare literă scrisă cu altă culoare.

Dacă stomacul vă permite, puteţi citi aberaţiile lui Bivolaru pe scribd.

Update: Uitându-mă cu atenţie pe invocaţia de mai sus, am observat că, în imensa sa stupizenie, autorul cere ispăşirea păcatelor şi fărădelegilor…..

Domnule autor, Griguţă tată, a ispăşi inseamnă, citez din DEXonline.ro:

ISPĂȘÍ, ispășesc, vb. IV. Tranz. 1. A suferi din cauza unei greșeli, a o răscumpăra prin suferință. ♦ A executa o pedeapsă privativă de libertate în urma condamnării; a expia. 2. (Înv.) A cerceta și a evalua paguba făcută (de vite) pe proprietatea altuia. [Var.: (înv.) spășí vb. IV] – Din sl. sŭpasiti „a mântui”.

Nu cred că-ţi doreşti aşa ceva. Mai aruncă şi tu o privire prin dicţionar, e gratis.

Reclame
 1. 14 octombrie 2010 la 9:38 pm

  Misto asta cu ispasitul. La cite formule magice a dat omul in textul ala am ratat minunea asta.
  Dar asta nu e nimic pe linga conferintele in care marele guru autodidact repeta de trei ori in interval de un minut cum ca unii „se vor autoelimina singuri”. 🙂

 2. 17 octombrie 2010 la 4:13 pm

  Se agata de orice, toti care au o organizatie care le asigura stilul de viata fac la fel, ar trebui sa fie clar pentru oricine ca sunt prea orientati pe lumesc ca sa mai fie loc si de spiritual!

  • 17 octombrie 2010 la 4:57 pm

   Ma tem ca nu stiu ce ar putea insemna spiritualul. Parerea mea e ca gruparile religioase se folosesc de terminologie neclara in scopuri de marketing.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: