Prima pagină > Argumentatie > Copilul tău are mutaţii!

Copilul tău are mutaţii!

Urmărind dezbaterile dintre creaţionişti şi biologi pe bloguri şi forumuri am observat un şablon de gândire ciudat la creaţionişti. Mulţi privesc evoluţia prin mutaţie ca şi cum aceasta s-ar desfăşura sub un clopot de sticlă nu într-un mediu complex.

Evident că un lanţ particular de mutaţii este greu de imaginat ca posibil dacă ignori contextul real în care se petrece. Din fericire lucrurile doar par greu de imaginat. În momentul în care mutaţia şi încrucişarea sunt puse în contextul selecţiei naturale, scena capătă veridicitate şi o mulţime de false probleme dispar ca prin farmec (sic!). Imaginează-ţi urmatorul scenariu: un cuplu are un copil, jumatate din caracteristici i-au fost transmise pe linie maternă, jumătate pe linie paternă plus ceva mutaţii, nu multe. Dacă una din mutaţii are ca rezultat spermatozoizi incapabili să înoate, acel copil v-a avea şanse aproape nule de a procrea. Gena respectivă nu are şanse să se păstreze.

Pe scurt, biologia este despre înmulţire. Lanţul este simplu: puiul devine adult şi produce pui. Mutaţiile care facilitează şi cele care nu obstrucţioneză acest proces ajung în bagajul genetic al urmaşilor. Cele care aduc un handicap în lanţul înmulţirii sunt sortite dspariţiei.

O bună ilustrare a evoluţiei este aplicaţia ce evoluează vehicule pe baza algoritmilor genetici.

Reclame
Categorii:Argumentatie Etichete:
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: